donderdag 12 maart 2020

(On)bekend

 Vanavond met de honden had ik het weer even. Ik waande me op een hoogvlakte in de Himalaya met in de verte zicht op de besneeuwde toppen. Een prachtig en ongewoon helder plaatje. Het gebeurt vaker de laatste tijd, dat heldere zicht.

 Ik word getrakteerd. Vanochtend al een blik op Coves vanuit een onbekende hoek. Daar doe je dan dik vier, bijna vijf jaar over. En d'r is nog veel meer waar ik niet aan toe ben gekomen in dat naderende eerste lustrum van mijn aanwezigheid in Roemenië. Permanente aanwezigheid.

 Wat ken ik wel? Natuurlijk Agnita en z'n satelietdorpen Coves en Ruja. Ik ken Birghis, tegenwoordig Barghis, Pelisor, Zlagna, Mosna, Jacobeni, Bradeni, Apos, etc. Allemaal kleine spul in de directe omgeving. Iets verder weg Medias, Sighisoara, Fagaras, Sibiu, Brasov, Alba Iulia, Cluj Napoca natuurlijk en Targu Mures. Als extra's Boekarest, Arad, Timisoara, Bistrica, Resita, Orsova, Oprisor, Craiova en Corcova. En de andere kant op Tulcea en Sulina. En dat allemaal zonder de erbij behorende accenten en aanhangsels.  Maar er zijn nog zat hoeken en gaten te ontdekken. Niet de juiste tijd om dit nu te doen en bovendien moet je ook niet teveel in één keer tot je nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten