donderdag 19 maart 2020

Eindedags

 Weer aan de koffie. Het namiddag of begin van de avond rondje koffie is inmiddels een regelmaat geworden. Ik doe het vaker wel dan niet. Ondertussen de wereld onder de loep nemend. Een spiegeling van de ochtend. Prettig genoeg knalt het virusnieuws niet direct naar mijn voorgrond. Ik ben meer met de tuin dan met het virus bezig. Alleen het nieuws dat Youp van 't hek met het virus is besmet en opgenomen is in een ziekenhuis, deed me even zwalken. Dacht direct "Zou zonde van z'n column op zaterdag zijn". Maar hij is nog niet dood, al zit hij, net als ik, in meerdere risicocategorieën.

 Redelijk flexibel switchte het hoofd daarna weer naar de groente- en (klein)fruitteelt. Waar moet wat komen? Ooit een heel roulatieschema gemaakt. waar ik in geen tuin aan toe ben gekomen. Volgens mij ging dat systeempje uit van 16 perceeltjes. Laat dat precies het aantal zijn, dat ik maximaal in deze tuin kan halen..... Daar kun je natuurlijk leuk mee op de loop gaan. Net zo als ik Mariana van de week verdiept aantrof in een facebook (bah!!) toestand over Nostradamus. Die rukt bij iedere crises weer terug in het centrum van de aandacht.

 Maar rouleren moet. Hoe was het ook weer? Aardappelen, Peulen/bonen, Kolen/knollen, Wortelgewassen. Bladgroenten overal tussendoor en aardbeien apart. Dat is de 4-slag. Een andere mogelijkheid is het iets verder onder te verdelen, en dan kom je op: Aardappelen, Peulen/bonen, Kolen/knollen, Bladgroenten, Vruchtgewassen (oa pepers) en Wortelgewassen. Ook hier de aardbeien apart. Die 16 perceeltjes moet al bijna op een variant van die 6-slag (incl. aardbeien) zijn gebaseerd en dat alles in tweevoud met twee perceeltjes voor kleinfruit. Zou precies uitkomen met mijn wijngaardje. Da's bijna kicken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten