dinsdag 31 maart 2020

Bocht

 Na weken van eigen brouwsels en lokale produktie nog eens een fles van Franse complexiteit uit de kelder getrokken. Wat een verschil, wat een andere wereld. Wat een wereld van verschil! Ik ben niet getraind in het ontleden van smaken en geuren in herkenbare evenbeelden en al helemaal niet in het terugleiden van flessen naar jaartal, regio en château, maar wat komt je uit zo'n glas, gevuld met een goede Bordeaux, tegemoet. Overweldigend. Het verpletterd je gewoon. De volheid, het ronde, de verwevenheid. 'Lekker' zeg ik dan en daar gaat het meeste mee verloren.

 Ik bruis en borrel, dein heen en weer op woelig baren. Ik zoek genoegdoening en besef dat ik het helaas met de opengetrokken fles wijn zal moeten doen. "Wij van WC-eend adviseren WC-eend". Daar is niet tegenop te boksen. De domheid. De betweterij. De zelfingenomenheid. Het onfatsoen. De arrogantie. De onkunde. Ik laat het hierbij maar de rij is stukken langer.

 Laat ik er vooral niet mee bezig willen zijn. Ik moet niks meer met die mensen. Al jaren niet meer. Het is een geluk, dat ik Nederland verlaten heb cq er niet ben teruggekeerd. De kans ze ooit nog tegen het lijf te lopen is zo klein, dat het bijdraagt aan het in stand houden van mijn goede humeur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten