dinsdag 24 maart 2020

Bewegingsvrijheid

 Nou die regels hadden wat duidelijker gemogen of de vertaling beter. In feite heeft Roemenië vanaf gisteravond een avondklok. Tussen 22:00 en 06:00 mag je alleen op straat zijn als dat voor je werk of een noodgeval is en papieren bij je hebt die dat bewijzen. Die papieren lijken me in geval van nood niet zo voor de handliggend, maar oké. Gelukkig zelden een reden om dan nog op straat te zijn en de kant van mijn tuin op is normaal gesproken geen politie, dus daar kan ik rond middernacht in alle rust de honden uitlaten.

 Een beetje burgerlijk ongehoorzaam, maar d'r is geen kip, die ik kwaad zou kunnen doen, laat staan een mens. Hoewel ik nu het verschil tussen de dag/avond en de nacht begrijp, snap ik niet, wat dit zou moeten opleveren. Is dit vanuit het idee, dat mensen 's nachts vanalles zou kunnen uitspoken wat qua regels niet door de beugel kan. Zoals die maffe terugkeerder uit Spanje, die het werk op het veld wel 's nachts wilde doen om onder de zelf-isolatieverplichting uit te komen? Zoiets? Maar dan zal de politie niet alleen de wegen maar ook de velden moeten controleren, lijkt me niet te doen.

 Als het dan zo stil wordt hier, wil ik wel wolven en beren op de weg zien. En die laatste letterlijk, niet figuurlijk. Als beren in Madrid, vossen in R'dam en dolfijnen in Italië kunnen, moet dat hier een makkie zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten