maandag 30 maart 2020

Vitaal_25

 De boete voor het onbevoegd op straat verblijven is minimaal 2000 en maximaal 20.000 Lei, zo'n 4000 euro. Hou je je niet aan de opgelegde zelf-isolatie, wordt je veertien dagen in een quarantainecomplex gezet en moet je de kosten zelf dragen. Zit je in quarantaine en glip je er tussen uit volgen 14 dagen quarantaine extra op eigen kosten. Sinds de instelling van de verplaatsingsrestricties zijn een kleine 35K boetes uitgedeeld met een gezamelijke omvang van 9,5 miljoen euro en nog eens 5,5 K boetes voor verstoten tegen de zelf-isolatie of quanrantaine. Verder een hoop aanscherpingen waar de normale burger, die de 65 nog niet is gepasseerd, weinig mee te maken heeft.

 Klinkt me naar een hoop eigenwijsheid in mijn oren, die menigeen duur is komen te staan. Ik vrg me wel af of de boetes werkelijk geïncasseerd gaan worden of er na afloop van de crisis een soort algeheel pardon uit de hoed getoverd wordt voor crisesgebonden vergrijpen. Zou een slecht teken zijn naar de toekomst toe.

 Met max 20K boete krab je je toch eens achter het oor voordat je denkt "Krijg de schijt, ik ga gewoon de deur uit.". Het valt op dat men inmiddels vaker de weg door/over de velden kiest ipv de dorpstraat af dan wel op te lopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten