maandag 30 maart 2020

Tuinarbeid

 De tuin. Wat een genot! Spitten zat er vanwege de aanhoudende tocht niet in, maar er is meer te doen. Het gaat richting hoogseizoen qua tuinarbeid. Vandaag de klimrekken voor de erwten op hun plek gezet en natuurlijk de erwten gezaaid. Het is moeilijk over te brengen hoeveel voldoening van een dergelijk klusje uitgaat. Lekker bezig. Knieën op de grond. Vingers en handen vol aarde. De klimdingen richten en vastbinden aan hun verankering.

 Natuurlijk had ik meer gewild, maar dat zat er gewoon niet in. Met de erwten moet ik tevreden zijn. Zes rijen. De peulen komen ons straks de oren uit. Als de erwten opkomen wel te verstaan. En dat is ff twee weken afwachten. Een hoop zaad is over z'n tijd. Soms leidt dat tot niks maar meestal is het geen probleem. Vandaag nog iets over het weiland achter mijn tuin uitgestrooid wat ver over de verpakkingdatum heen was. Bloemen, geen groente. Ben benieuwd of ik straks een vreemde eend cq leuke bloem in het veld zie verschijnen.

 Tegen het weekeinde weer meer. De komende dagen de zo noodzakelijk regen. Spinazie is de eerste die z'n aanwezigheid kenbaar maakt. Nog voor de radijs. Volgens mij klopt dat niet. Al het oude zaad er dit seizoen maar uitwerken. Ze krijgen een kans om te groeien, Zo niet, dan gaan de achterblijvers van dezelfde soort linea recta richting de vuinisbak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten