zondag 29 maart 2020

Schaamteloos

 Lagen Italië en Spanje deze week bij de videoconferentie tussen de Europese leiders dwars en bereden opnieuw hun oude stokpaardje 'Eurobonds' maar noemde het nu 'innovatieve financiële instrumenten' sorteert Frankrijk nu voor op de na-crisis tijd en heeft het over de geloofwaardigheid van de EU, die in het geding is als de zuidelijke lidstaten, de bekende riedel Spanje, Italië, Portugal en Frankrijk, niet ruimhartiger financieel tegemoet worden gekomen.

 Blijkbaar is de geloofwaardigheid nooit in het geding als de zuidelijke landen in betere tijden gevraagd wordt om hun begrotingstekort in evenwicht met de begroting te brengen en zij standaard de middelvinger opsteken. Bijstandsmentaliteit. Geld krijgen wordt als normaal beschouwt, maar o wee als er iets tegenover moet staan, zelfs al is het maar een versobering van je levensstijl.

 Ik mag hopen, dat hier de noordelijke poot stijf wordt gehouden en eigenlijk moet ook de ECB teruggefloten worden. Helaas kan dat ws niet. Ieder voor zich en Brussel voor ons alle werkt alleen als iedereen z'n eigen boontjes kan èn wil doppen. En dan is de EU ondertussen bezig met het omarmen van Albanië. Je zou ze toch.

 In dat kader onderstaande leuke van Twitter:

 Guy Verhofstadt (Nav een Brits aartikel met de kop "Did Barnier infect Bojo?"): This kind of reporting led to Brexit. Even if it rains in the UK the EU is blamed for it by the British tabloids.

Antwoord van Ronald Plasterk: No, you led to Brexit. By never listening. Sending, never receiving. After the referendum in France and in the Netherlands said 'No' you insisted on an even closer federal union. The functional ambition of Brussel bureaucrats stands in the way of a Europe of close collaboration.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten