zaterdag 14 maart 2020

Instellingsomslag

 Zou ik me er 20 jaar geleden minder druk om hebben gemaakt? Ik denk het wel. Ligt het dus aan de leeftijd? Ik denk het niet. Waaraan dan? Tja. Als ik moet gokken, is het denken in 2007 radicaal veranderd. Zelfs 2001 is daar niet toe in staat geweest. Leek het daarvoor nog, dat je de loop van het leven kon beïnvloeden, was dat toen ineens voorbij.

 De scherpe kantjes zijn er inmiddels wel vanaf geschuurd, maar de kern staat nog steeds en die zie ik ook niet meer verdwijnen. Bij alles staat het 'worst case scenario' voorop en moet steeds weer zoveel mogelijk ontzenuwd worden, waar het ooit niet meer dan één van de mogelijkheden was. Het gevolg is (oa) een zekere voorzichtigheid in doen en een gebrek aan geloof in het menselijke kunne.

 De huidige toestand is op die manier een soort dagtaak geworden. Gelukkig niet op de voorgrond maar net daaronder speelt het voortdurend in alles mee. Behalve in de tuin dan, daar heeft het zich nog niet tussen weten te wringen. En dat wil ik graag houden zo. Corona in de bonen, maar dan niet letterlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten