maandag 30 maart 2020

Vertekenen

 Gisteren Frankrijk, vandaag Italië. Dreinende kinderen die hun zin niet krijgen. Nee, natuurlijk is het coronavirus niet te vergelijken met de financiële crisis van 2008 maar behalve dat je het nog kunt hebben over de manier waarop ze de mist in zijn gegaan, hebben ze nu niet de reserves omdat ...... (vul het maar zelf in) precies!

 Dan kun je wel gaan lopen schelden en verwijten maken, maar de reserves, die een land als Nederland nu achter de hand heeft, zijn niet uit de lucht (of Brussel) komen vallen O ja, en daar is natuurlijk het EMS, maar dat is nooit voor dit soort situaties bedoeld, dus oneigenlijk gebruik. En dan ook nog de bijbehorende voorwaarden laten vervallen. Ik wil ook wel gratis geld, hoor. Laat nou eerst maar eens dat rapport komen waar Wopke om gevraagd heeft. Laat maar eens zien wie inspanningen geleverd heeft om beter uit de crisis van 2008 te komen. Eindelijk leren op je eigen blaren te zitten, ook als je er niet direct zelf om gevraagd hebt.

 Politiek is smerig en ik pleit Nederland in deze niet vrij. Het lult krom wat recht is en recht wat krom is. Maar pak het nu zakelijk aan. Helpen kan maar op zo'n manier dat het ook werkelijk weer terugkomt en niet op z'n Grieks verdwijnt. Gewoon zakelijk, afspraken, maar dan van een kwaliteit die niet bijvoorbaat al tot mislukken gedoemd is. Daar is betalings- en begrotingsdiscipline voor nodig die betreffende landen steeds maar weer weigeren aan de dag te leggen. Nogmaals. ik wil ook wel wat mijn kant op zien komen. Hoeven nieteens miljarden te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten