woensdag 25 maart 2020

Verstrikteren

 Het zal wel zo z'n redenen hebben, maar totaal op slot gooien was schijnbaar nog niet genoeg. Nu moet je per vandaag een papier bij je hebben, waarop naast al je personalia ook de reden voor je verblijf buitenshuis moet staan aangegeven. Gedateerd en natuurlijk ondertekend en oei, oei als je liegt. Hopelijk mag je de datum vernieuwen en hoef je niet iedere dag voor hetzelfde een nieuw formulier in te vullen.

 Ik moet de eerste controlerende politieagent in Coves nog tegenkomen. En dingen voor niks doen, stimuleert niet om ze vol te houden. Mariana, die tweemaal per dag naar 24 gaat ivm het voeren van Iancu en het rapen van eieren houdt het voorlopig maar op 'geen weet hebben van'.

 Hoe ik dat straks met de was moet doen, die mogelijkheid staat niet op de lijst.... Ook het boodschappen doen is enigszins kryptisch omschreven. Je moet ze nl doen in de zone van je domicilie. Is dat Coves? Agnita? Of valt daar ook Sibiu onder? Ook over 'eerste levensbehoeften' valt een potje te discussiëren. Water komt uit kraan of put, zuurstof zit in de lucht, de rest is secundair of nog verder van het noodzakelijke verwijderd. Je kunt rustig twee weken zonder eten en wc-papier .... Het is kortom maar wat je gewend bent. We gaan het volgende week zien, als er geen duidelijkere regels komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten