woensdag 18 maart 2020

Dombo's

 Terug uit Spanje hoor je hier aan auto-isolatie te doen, dwz jezelf opsluiten in je huis voor 2 tot 3 weken in afwachting van eventuele symptomen. Dendert hier iemand, een jonge vrouw met twee kids, koud terug uit Spanje gewoon ff leuk de kroeg in om bij te kletsen of zo.

 Ik heb geen idee hoe dat werkt, maar er stonden ineens twee politieauto's in het dorp en de vrouw schijnt uit de kroeg gehaald te zijn. Er zijn ergere gevallen zoals de persoon, die met symptomen in het ziekenhuis kwam en verzwijgt dat hij uit een infectiehaard vandaan komt. Die persoon heeft meer dan 40 mensen geïnfecteerd en hem hangt nu een proces boven het hoofd voor zoiets als nalatigheid met de mogelijke dood tot gevolg. Ook boetes tot 20.000 Lei, zeg 4000 euro worden uitgedeeld bij het niet naleven van de maatregelen.

 Maar dit is in Coves, dit brengt het wel heeeeel dichtbij. Laat ik hopen dat die troela (en haar kinderen) niks corona-achtigs onder de leden heeft (hebben)  en zich de komende weken tot een verblijf binnenshuis beperkt (beperken).

 Update (19-03-2020): Er schijnen al voor dik 300K euro boetes uitgedeeld te zijn. Mensen zijn hardleers. Duimschroeven worden verder aangedraaid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten