vrijdag 27 maart 2020

Nutteloos

 Mensen snappen het gebruik van een mondkapje niet. Hebben hier sowieso nooit FFP3 gevalletjes maar gewoon van die platte lapjes met wat veters links en rechts. Beschermen vaak alleen de mond. Trekken het af en schuiven het weer terug. Maar de leukste vind ik toch mijn buren.

 Een ouder stel met een achtergebleven, wat simpele zoon van een jaar of vijftig. Die hebben nu al dagen een mondlapje om. Tenminste hij en zij, niet de zoon. Ik verdenk ze er ook van, dat ze al die tijd hetzelfde lapje voor hun mond dragen. Daarbij komen ze niet of nauwelijks op straat. Gaan ze boodschappen doen, laten ze het lapje af. Wat voor idee zouden die mensen bij het dragen van de gezichtsbedekking hebben?

 Het moet wel iets zijn, dat volkomen naast de werkelijkheid zit, zoals er hier vele verhalen de ronde doen, welwillend gevoed door Facebook, waar zo ongeveer iedere Roemeen/se op zit. Van geheime biologische oorlogsvoering tot hekserij en natuurlijk de ondergang van de wereld of tenminste de mensheid. Je krijgt het niet bedacht. Ik heb Mariana al meermaals verzocht om niet meer met die onzin op Facebook bezig te zijn. Iedere keer weer sluipen zo ook bij haar scenario's in het hoofd, die het gezonde verstand blijkbaar niet weet te elimineren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten