maandag 30 maart 2020

Heftig

 Een weinig rustgevende nacht achter de rug vol corona-gerelateerde dromen, doodsbelevingen en hallucinaties in geel, blauw en rood langstrekkende figuren en teksten. Soms zou je willen, dat je voorzien bent van een aan/uit-knop en het bedienen de gewenste rust zou opleveren. Ik heb nieteens het idee, dat ik me er zo ontzetten mee bezig hou. Oké, ik zoek bewust afleiding maar loop vervolgens bepaald niet te malen vanwege en over het virus. Blijkbaar broeit er onderhuids echter vanalles. Door het langzaam opvoeren van de druk door media en overheid? Hier iets subtiler en doordachter dan in Nederland, maar hier kunnen ze dan ook terugvallen op decennia ervaring in het bespelen van volkse massa's.

 Vooralsnog heb ik het idee, dat de boel hier beter of in ieder geval consequenter wordt aangepakt. Roemenië zit nu op bijna 2000 bevestigde besmettingen, 200 herstelden en goed 40 die het niet meer kunnen navertellen. De regio Sibiu blijft ogenschijnlijk virusvrij met nog drie andere regio's van de 42. Alles met een slag om de arm want niet bevestigd wil niet zeggen niet aanwezig.

 Toch geloof ik dat je in situaties als deze beter in een dorp op het platteland kunt zitten dan in steden als Boekarest of Timisoara. Ik kan tenminste nog de tuin in en verder ook en ben niet beperkt tot de vierkante meters van mijn balkon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten