zaterdag 10 oktober 2015

Zoet

 Lekker dagje. Gelopen, geshopt, geluncht en vanavond wat staan knoeien met vier honingsoorten, walnoten en een of andere bes, die bij nazoeken in Nederland komt van de duindoorn. Hier zijn nergens duinen in de buurt, dus hier zal de plant het moeten hebben van zijn voorliefde voor kalkrijke zandgrond en de aanwezigheid van een of andere bacterie. Is dat interessant? Eerder volstrekt overbodige informatie. Het ding heeft een hoop goede eigenschappen maar is wrang en zuur als de pest, daarom stoppen ze het hier in de honing. Wat ik vanavond ook heb proberen te doen.

 Een ding is inmiddels zeker, dat 'op honing zetten' gaat niet van een leie dakje, als je de ervaring ontbreekt. Zelfs de walnoten was werken, maar daar wilde de honing nog in al z'n traagheid via de tussenruimtes langzaam de pot vullen. Bij de pot gevuld met bessen was al gauw duidelijk, dat het vullen op die manier dagen zou gaan kosten. Dus andere boegen geprobeerd.

 Verwarmen was het niet. Een halve pot honing opvullen met bessen en op z'n kop zetten was het ook niet. Het best resultaat was een halve pot met bessen vullen, dot honing erop, weer bessen erin en weer een stevig dot honing er overheen. Het resultaat kwam op die manier dicht in de buurt van het oorspronkelijke idee van een met bessen gevude pot opgevuld met honing. Nu echter met slechts 2/3 van de hoeveelheid bessen. Onzin toch? Maar wel lekker bezig geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten