dinsdag 27 oktober 2015

Solo

 Sibiu. Rustig in mijn eentje. Op mijn gemak door Hornbach gestruind. Wat spullen gezocht en gevonden in mijn tempo, op mijn manier. Nog wat rond gekeken naar wat ik denk nodig te gaan hebben, zou kunnen gebruiken of gewoon wil hebben. Na afloop het centrum in. Het is weer een prachtige dag. Het kwik daalt gestaag, maar de dagen worden er niet minder zonnig om. Ik gun me een hapje buiten de deur. Op stap met z'n tweeën is altijd wel een gezellige bezigheid, maar dat neemt niet weg, dat ik af en toe in mijn eentje erop uit wil. Geen grote touren, maar een dagje Sibiu kan dan gewoon net iets prettiger zijn. Is me nog steeds niet gelukt dat uit te leggen, maar dat hoeft vandaag ook niet. Ze moet werken.

 Sinds mijn aankomst in Roemenië heb ik in feite nog nauwelijks tijd gehad noch genomen om mijn draai te vinden. Dat is toch alweer 7 mndn geleden. En die draai vinden is iets, wat je volgens mij, in je eentje doet/moet doen. In de omgeving van Coves, in Agnita èn natuurlijk vooral in een stad als Sibiu. En volgens mij is er mn rondom Coves en in Sibiu een hoop te ontdekken.

 Dit restaurant bijvoorbeeld: Enzo. Weer een Italiaan, maar niet verkeerd. Ze moeten alleen de volgende keer geen bubbelloze Prosecco schenken. Die drinken ze maar zelf op, dat is het risico van open flessen. Vooral bij die met bubbels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten