maandag 26 oktober 2015

Doedag

 Een dag waar ik mee leven kan. Begonnen, weereens een keertje, met verplaatsen van spullen in de hoop, dat de nieuwe plek de definitieve zal zijn en ondertussen de vloeren schoongemaakt. De tegelvloer in de entree-kamer ziet er prachtig uit en is stukken eenvoudiger in het onderhoud dan de parketvloeren, die inmiddels aardig verkrast zijn door al het zand, dat steeds weer naar binnen wordt gelopen. Het zal voor het idee kouder zijn, maar had ik dit vooraf geweten, dan hadden meer ruimtes betegeld mogen worden. Kek patroontje en lekker kleurrijk.

 Tussen de bedrijven door de zwart geblakerde pan in de soda opgezet, de tegelkachel opgestookt voor het verdere drogen en veel nagedacht over hoe het nou het beste ingedeeld en neergezet zou kunnen worden. Vooralsnog zonder resultaat. Al die gedachten moeten weken en dan wordt vanzelf duidelijk of ze passen en dus een reëel alternatief zijn of niet.

 Het gepeins is een mooi moment om de dag te kappen. De energie op weten te brengen om tot laat in de avond door te gaan bewaren voor een moment, dat er genoeg te doen is en het kader meer uitnodigd. Een beetje hangen, piekeren en proberen doe ik liever met een glaasje wijn en zonder kouwe voeten.

 .... een elektrisch kacheltje en dan een paar uur later na een heerlijk warme en langdurige douche in een goed bed ploffen ..... Er is nog steeds genoeg te dromen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten