donderdag 15 oktober 2015

Spijkeren

 Een verklungelde dag. De enige zinnige activiteit was het in mijn geheugen opslaan van het globale aanbod van een nieuw geopende klus-supermarkt: Hornbach. Een lang en breed gevestigde naam in Europa. Naast Dedeman, wat erg Duits klinkt maar volgens mij Roemeens is, de Baumax, die onlangs overgenomen is door de Franse bouwmarktgigant Leroy-Merlin en een in betalingsproblemen verkerend Ambient is nu ook het klusaanbod voor het grootste gedeelte in buitenlandse handen. Niet dat de Roemenen daar wakker van liggen.

 Net als in de supermarkten (Carrefour, Auchan, Lidl, Kaufland of Penny) is het aanbod overweldigend. Moet iets te maken hebben met het feit, dat men nauwelijks het geld heeft om dingen te laten doen en dus vrolijk zelf knutselt. Het is voornamelijk 13 en meer in een dozijn met af en toe een pareltje. Dit qua inrichtingsspullen. Het aanbod van bouwmateriaal is misschien qua keuze niet optimaal maar qua kwaliteit absoluut geen 2e garniteur.

 Wat me vandaag opviel was het vrijwel ontbreken van bekende namen. Nu zeggen merken ook niet alles, maar als je een stuk of tien kettingenzagen aanbiedt en er zit noch een Stihl noch een Husqvarna bij, dan word ik een beetje achterdochtig. En dat is maar één voorbeeld. Daarvoor hadden ze een goedgevuld afdeling met timmerhout. Iets dat ik hier tot nog toe slecht mondjesmaat en in ongewenste afmetingen kon vinden. Het is geregistreerd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten