zondag 25 oktober 2015

Meewerken

 Kan er nou niet een klein wondertje van af? Niets bijzonders, gewoon een administratief wondertje. Een ambtelijke molen die ff een slagje sneller draait. Een soort hik. De rest merkt niks en ik ben geholpen, wat heet: verlost! Er valt in alle redelijkheid niks te beslissen of dwars te liggen. Wat moet gebeuren, is, afhandelen wat helder is en waar alleen met kwaadwilligheid nog dwarsgelegen kan worden. Gewoon afhandelen. Dus niet laten liggen tot de toegestane termijn is verstreken, maar doorsturen 'want verder niet interessant!'.

 Een ambtenaar met eigen initiatief. Een notaris die meevoelt. Ik geef toe, ik grijp hoog, maar daarvoor is het een droom. Een simpel 1-2'tje. Hoeft geen financiële stimulans bij te komen kijken. Lijkt me voldoende om het goede gevoel, dat dit oplevert, na te genieten. Voor mijn part onder werktijd.

 Weg van al het slepende gedoe. Zometeen het bed in duiken en morgenochtend een maitje krijgen, dat alles voor het einde van de week in kannen en kruiken zal zijn. Dan zou ik alsnog gauw die gereserveerde fles Champagne koud leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten