zaterdag 10 oktober 2015

Dagvulling

 Een gevulde dag. Later dan de bedoelig mijn nest uit, vervolgens na het afhandelen van de dagelijkse routines erop uit om ook een 25-literfles gevuld te krijgen met potentiële witte wijn. Médias was het orginele idee maar het is Sibiu geworden. Geen goed idee, zoals ik al vreesde. Rondom Medias liggen meerdere wijngebieden. In Sibiu zijn de druiven voor consumptie. Uiteindelijk wel iets van zestig kilo afgeschreven druiven kunnen bemachtigen, maar dat is verre van het gewenste ideaal. Volgend jaar beter.

Op de markt nog wat naar extra's gezocht en gekocht, een prachtige winkel ondekt, zo eentje waar je in feite over de aangeboden waar naar binnen struikelt en waar het binnen tot aan het plafond volgestapeld ligt met koopwaar. In Frankrijk kon je ook soms het geluk hebben een oude quincaillerie te treffenen. Alles voor huis,tuin, keuken en verbouwen. In het centrum aan antiek gesnuffeld, op de Piata Mica geluncht in het Kulinarium en me een poot laten uitdraaien met de wijn. Volgende keer beter opletten.

Thuis de druiven doorgedraaid en nu aan het welverdiende bier. Al die geestverrijkende vloeistoffen stromen momenteel weer rijkelijk. Wat minder drank kan geen kwaad. Weer meer voor de smaak zoals vanmiddag bij de lunch dan voor de bijverschijnselen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten