maandag 12 oktober 2015

Waterval

 Regen is regen en blijft regen en ik heb er een hoop tegen! Maar wie vraagt mij iets in deze? Helaas niemand en ook niets. Is er een land waar de noodzakelijke neerslag, want dat snap ik best wel, 's nachts valt en overdag de zon schijnt? Zo ja, dan moet ik misschien toch een voorlaatste verhuizing overwegen.

 Het meest vervelende is, dat er moeilijk een soort verhouding in de afkeer is te vinden. Regen irriteert gewoon na een paar minuten, zelfs als je er niet doorheen hoeft, ongeacht hoeveel dagen of weken mooi(er) weer eraan vooraf is gegaan. Als je de zon niet alweer ziet verschijnen, voordat de bui is overgetrokken, is het hommeles. Zeker als de temperatuur in het kielzog van de neerslag een stevige duik naar beneden heeft gemaakt.

 Bij een aardige temperatuur in de schaduw wil ik best op een leuk terras het eind van een bui of het verloop van een regenachtige dag aanschouwen en onder het genot van een drankje de natgeregende passanten voorbij zien komen. Helaas is het daar de tijd van het jaar niet voor. Het is omslagtijd, seizoenen reiken elkaar het stokje. Schakelen. Omwennen. Andere routines. Onuitgevoerde plannen kunnen bijna in de kast. Houtvuur, warme wijn en kaarslicht. Heeft ook wel weer wat, maar dan is de temperatuurval voldoende en geen regen nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten