dinsdag 20 oktober 2015

Kadootjes

 Gisteren op Geenstijl de reacties zitten lezen onder een artikel over orgaandonatie. D66 wil blijkbaar een keuze afdwingen en kies je niet, wordt je op "Ja" gezet.

 Zelden twee ze duidelijke kampen gezien onder de reaguurders, zoals de mensen zichzelf noemen, die reageren op artikelen van Geenstijl. De ene kant met "dood is dood, het zal mij een worst wezen" en aan de andere kant "een soort 'blijf van mijn lijf'". Naar mij idee gaat het echter al fout bij de veronderstelling, dat de overheid je kan dwingen tot een keuze mbt iets wat toch werkelijk compleet en alleen van jezelf is. Het is de zoveelste stap in de zeer foute richting, waarin de overheid meer en meer denkt te mogen bepalen, wat je in/met de eigen leven doet. Terecht merkte iemand op, dat de volgende stap natuurlijk regels zijn, waar je je, op straffe van nog te bedenken repurcussies, aan te houden hebt, om je donororganen in een goede conditie te houden. En zo ligt er meer en erger voor de hand. Regels openen enkel deuren voor vervolgregels.

 Beste opmerking was van iemand die schreef, dat je bijna dode mensen niet moet opkappen met onderdelen uit lijken ...... maar dat stadium is lang geleden al sluipenderwijs gepasseerd.

 Het is de maffe volgorde, dat iets mogelijk blijkt en omdat vervolgens 'iedereen' dat dan ook wil, wordt je er als massa toe gedwongen om er aan mee te werken. Eerst moreel, dan maatschappelijk en nu probeert men het een wettelijk kader te geven.

 Laat men zich tot de schrijnende gevallen beperken, dan zijn er donororganen genoeg. En mocht dat niet zo zijn, stop dan met het terugdringen van verkeersongelukken!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten