zondag 27 september 2015

Plaatjes

 Het internet is een wonderlijke wereld. Volgens mij zelfs voor de meest volslagen nitwit op dat terrein, maar zeker als je een beetje snapt, hoe het allemaal werkt. Of zou moeten werken. Want dat 'werken' doet het met grote regelmaat niet, als je er iets 'online' mee voor elkaar wilt boksen. Om het geëmmer daaromtrent voor te zijn, had ik in eerste instantie gekozen om een offline-versie van het bedoelde programma te installeren. Vreemd, of niet zo heel erg vreemd, kreeg ik prompt een versie in de Roemeense taal op mijn Pc. Heerlijk die meedenkende programmeurs maar praktisch is anders. Waarom het programma niet in een paar talen aanleveren, waaronder Engels?? Nu is er blijkbaar voor ieder land een aparte versie. Maar hoe het werkelijk zit, mag ik me zelf bij elkaar bedenken. Het emailadres voor de ondersteuning gaf alleen foutmeldingen bij mijn pogingen iets aan de taal te doen.

 Uiteindelijk dus maar online aan de slag gegaan en dat begon met uploaden. Tweehonderd van de kleine vierhonderd bestanden ging zonder problemen. De rest werd ten koste van massa's tijd wel via de ftp-server verstuurd, maar geen idee waar het terecht is gekomen. Niet in de door mij aangemaakte directory, waar de rest wel in terecht was gekomen.

 Zonder veel vertrouwen, maar om toch vooral maar geschoten te hebben, een 'chat' opgestart met iemand van de ondersteuning. Een vrouwelijk persoon. Ik ben de naam alweer vergeten. Verder dan opnieuw opstarten, lang en breed geïnstalleerde programma's opnieuw installeren en tenslotte het voorstel om het uploaden vooral nog maar een te proberen, kwam dit licht niet. Uiteindelijk foto voor foto overgezonden en aan de slag gegaan met het maken van het trouwfotoboek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten