zondag 20 september 2015

Eetgewoontes

 Pick-nick. Lunch tussen de pruimen door. Vier vrouwen en twee man, waarvan ééntje extra om de bomen in te kruipen. Mensen, zeker de twee oudere vrouwen, die gewend zijn buiten te eten. Hup op de grond en wat als tafellaken was bedacht, wordt ook als bord gebruikt. Een rode ui wordt klein gesneden, daar overheen een tomaat in parten, zout uit de pot waar eerst de deksel vanaf wordt geschroefd, een grote snee brood in tweeën gedeeld, een stuk worst afgesneden en hop daar gaat de lunch naar binnen.

 Ik vergeet het spek. Wat mensen er aan vinden mag Joost weten, maar iedereen eet hier spek, en niet zo'n klein beetje, alsof het een lekkernij is. Ja, uitgebakken bij een spiegelei .... ok, maar zo? Nee, dank je.

 Dank het drukke gekwetter, dat ook tijdens het eten stug doorgaat, kan ik het gebeuren in alle rust bewonderen. Brood, spek, tomaten, uien, worst, salami en kaas. Zout, veel zout. Duidelijk andere levens met het onvermijdelijke geschud met de hoofden, als mij gevraagd wordt of 'dat' alles is wat ik eet, als ik halverwege afhaak en achterover leun. Ja, dat is alles.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten