zondag 13 september 2015

Datjes

 Ga je, zoals beloofd langs bij iemand om te zien of het oogsten van de ooit toegezegde pruimen werkelijk mogelijk is, krijg je als welkom te horen, dat dat niet gaat werken. Hoe moet ik nou weten, dat ik eerder een heuse SUV nodig heb, dan mijn normale auto? Een auto, die men kent notabene. Heeft iedereen hier een 4x4 in z'n achterzak en ruikt ie van afstand, wanneer welke auto aan de beurt is? Ik dacht het niet.

 Maar soit, nadat het halve dorp zich tegen mijn wagen en de te nemen weg aanbemoeid had, werd de telefoon gegrepen en ander vervoer geregeld. Dat had ik tenminste begrepen. Na ruim een uur wachten, koekjes eten en drank afslaan, bleek het toch de bedoeling, dat ik zelf zou rijden. Via een andere route zou mijn kar geen probleem zijn. Het ding lag hoog genoeg op de wielen en er zouden geen raar steile hellingen te beklimmen zijn .... als ik het goed had begrepen.

 Leuke als je dan in een scherpe bocht naar links van de doorgaande weg afbuigt en direct tegen een hellinkje van ongeveer 45º op moet. Zo waren er nog wat andere kleine onmogelijkheden, maar op honderd meter na, gekomen waar we zijn moesten. Toch was het niet het gebruik, waarvoor ik mijn auto ooit gekocht heb.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten