zaterdag 26 september 2015

Gewichtig

 Nou, nou zeg. Als ik er een keer de kantjes vanaf loop, hoeft dat niet direct door iedereen gevolgd te worden. Het is nou niet bepaald 'het goede voorbeeld', dat vraagt om gevolgd te worden. Zo'n dag als gisteren mag gewoon uit de annalen gestreept worden. Uitgummen. Wegwezen aub. Niet voor herinnering bedoeld, ballast voor het ontbrekende nageslacht.

 Of ik het nou opgeroepen heb of me mee heb laten slepen, wil ik in het midden laten, maar het resultaat mocht er zijn. Lang geleden dat ik zo'n beroerde 'kauwgumdag' heb mogen beleven. Dat ik op het eind van de dag niet achteruit liep, verwondert me.

 Wat ik heb gedaan, meer dan niks maar meer ook niet, kostte tien keer meer moeite dan de dag ervoor, 'smaakte' nergens naar en is deels reeds vergeten. Ga ook geen moeite doen om die gaten achteraf op te vullen. Ik ben vroeg in bed geploft en daar vanochtend pas weer laat uitgekropen. Nee, niet geveerd en zeker niet gesprongen maar me ook niet hoeven wurgen. Het bestaan heeft aan lichtheid herwonnen. Nu de luchtigheid nog ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten