dinsdag 15 september 2015

Misser

 Wachtend op de wasbeurt van mijn zondag modderig geworden auto, wordt het tankstation annex hoge druk wasserette haast overvallen door een speciaal soort zigeuners. De invasie van de zwarte hoeden. Hoewel de in vele bonte kleuren en toch overwegend rood geklede vrouwen veel meer in het oog springen, zijn het voor mij toch steeds de hoeden, die het doen. Haast intimiderend trouwens, zoals ze uit een paar busjes en auto's uitzwermen over de parkeerplaats. Maar dat terzijde.

 Het is op zich al een apart gezicht, apart volk, maar de hoeden maken het nog erger. Vreemd genoeg passen/staan, die hoeden vrijwel niemand. De hoofddeksels van niet gering formaat maken altijd weer een misplaatste indruk. Ik weet niet precies, wat dat is. Ze passen gewoon niet bij de rest van die mannen met bolle buiken, vaak flinke baarden en altijd gekleed in te ruime, zwarte (corduroy) broeken.

 Het is meer een hoed met een man, dan een man met een hoed. En dat past dan weer niet bij het beeld van een wel erg paternalistisch wereldje van altijd bij elkaar hokkende, zittende mannen, meestal drinkend, die de erbij staande (!) vrouwen geld geven om voor hun bier te halen. Geld dat vaak genoeg door een of twee mannen wordt verdeeld onder de rest. Zonder dat die 'bazen' herkenbaar zijn door een speciale versie van de hoed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten