maandag 14 september 2015

Beestachtig

 Tja, met zo'n prachtige achterlichten op de aanhanger was het niet meer mogelijk om het uitstapje naar de veemarkt van me weg te schuiven. Dat had ik mezelf tijdens het klussen al bedacht. Een beetje vreemd alleen dat niemand er meer aan refereerde tot ....... tot vanochtend nabij half negen. Of ik het kalf (en moeders) om negen uur op de markt kon parkeren.

 Altijd weer dit 'laatste minuten werk'. Nooit eens een beetje fatsoenlijke organisatie, nooit tijd nemen om de zaken fatsoenlijk voor te bereiden. Een paar strobalen in de bak en met het nodige duwen, trekken en slaan het beest over de niet af te klappen rand laten stappen en kort, zeer kort aangebonden. Onderweg zelfs nog een keer gestopt om de bewegingsvrijheid verder in te korten. Nee, niet door mij. Gelukig was er iemand bij met ervaring.

 Rij je daar met je Peugeot tussen al de paard-en-wagens, de busjes en kleine veewagens, gesierd met opschriften uit een vorig leven in Duitsland of Nederland. En wat erger was. Om negen uur was er nog geen ruk te doen. Waar je je koffie niet voor moet laten staan .....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten