zondag 13 september 2015

Ditjes

 Tegelkachelmeneer is weer huiswaarts getogen. Drie uur rijden na een paar lange dagen en een halve dag meer werk dan ingeschat. Nu is het wachten of wat houten afwerkingen en misschien doen zij ook netter stuc- en voegwerk, anders doe ik het wel zelf. Ook de bovenkant kan niet zo ruw en onafgewerkt blijven. Je ziet het dan wel niet omdat het op een meter of twee zit, maar zo'n oppervlakte is nooit schoon te houden. Ondanks die kritiekpuntjes zou ik willen, dat vaker werk op deze manier afgeleverd zou worden. Vrijwel geen discussie nodig gehad, betrokkenheid bij de klus, duidelijk over nagedacht en zonder '9-5'-mentaliteit neergezet. Graag ook zo'n type voor de badkamer. Het is weer wat naar de achtergrond verdwenen, maar misschien moet ik gewoon zelf eraan beginnen.

 Ondertussen is het wachten op de stopcontacten en is eindelijk de kogel door de keuken qua algemene verlichting. Het is niet alleen de voortgang van de werkzaamheden, die traagt verloopt. Ook het maken van keuzes is een moeizaam, energie en tijd slurpend proces. De sfeervariant heeft mijn stijlvoorkeur verslagen. Het lichteffect heeft de doorslag gegeven. Nu iets verzinnen om de lelijkheid van mn de 3-voudige spots enigszins te verzachten.

 Ondertussen is het aanrecht in de keuken weer bomvol geraakt. Daarvoor is de tafel in de eetkamer annex entree voor het eerste sinds een maand of twee vrijwel leeg. Plekjes, dingen moeten hun plek vinden, dan wel krijgen. Dat valt sowieso al niet mee en in zo'n half "Af" huis schiet dat helemaal niet op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten