dinsdag 15 september 2015

Hartzaken

 Privékliniek: Moneymaker of serviceverlener?

 Een coronarografie is op zich niet verkeerd, maar behalve dat het een ordinaire smak geld kost, is het een beetje vreemd om het binnen een minuut na binnenkomst voor te stellen èn het in Frankrijk, behalve op het moment suprême zelf, in al die jaren nooit ter sprake is gekomen. Ik heb het mezelf weleens afgevraagd, waarom de aders niet bij tijd en wijle van binnenuit gecontroleerd worden, maar daar verder geen werk van gemaakt, bedenkend, dat ze de gewenste info waarschijnlijk via de andere onderzoeken verkregen.

 Maar eens rustig over nadenken. Geen punt, omdat het natuurlijk verre van urgent is. Misschien ook navragen in Limoges. Ik ga in elk geval een andere arts opzoeken, een soort van second opinion en om mezelf een keuze mogelijkheid te geven.

 Service was verder voorkomend. Maar ook hier het permanent in en uitlopen van mensen. Gelukkig alleen in de voorbehandelkamer. Bij de arts was het rustig op het echo-apparaat na, dat schijnbaar van de ene naar de andere spreekkamer wordt geschoven.

 De wijsneus moest mijn hartaanval nog ff als 'een heftige' benoemen. Iets wat me al bekend was, en waar ik niet om zit te springen, om daar na zoveel jaren nog een keer aan herinnerd te worden. Ja, ik heb het geluk gehad, dat Yoland in hoofd of hart is misgelopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten