dinsdag 8 september 2015

Leutig

 Vandaag opeens weer bezig met zo'n lul-artikel uit de koker van verslavingsinstituut Trimbos, een van de vele betuttelinstanties, die Nederland rijk is. Nee, het gaat niet om het rookverbod in een auto als er kinderen inzitten, maar om de "alarmerende" berekeningen, waaruit blijkt, dat steeds meer ouderen teveel genieten en feesten in hun leven cq. als probleemdrinkers moeten worden bestempeld. Nu mag je van mij best voorlichting geven over het gebruik en de wenselijke matiging van de alcoholconsumptie. Niet iedereen reageert hetzelfde op drugs en dus ook niet op alcohol. Het is een beetje op het randje, maar allez!

 Maar mensen kapittelen, die hun deel aan staat en maatschappij hebben geleverd en nu genieten van hun oude dag slaat nergens op. Als die een glaasje wijn of twee buiten het weekend willen en zelfs misschien al wel bij de lunch, laat zich daar aub niemand tegen aan bemoeien, zolang ze niet over straat strompelen of de auto nemen "omdat ze niet meer kunnen lopen". Maar dat geldt voor iedereen.

 De zwangere vrouw is al alle eigen verantwoordelijkheid ontnomen en moet gedwongen maanden langer spitsroeden lopen dan het werpen van een baby kost. Zijn nou de aanstaande bejaarden aan de beurt? (Semi-)overheid, er zijn vele blunders en een chronisch onvermogen te corrigeren, voordat je deze steen mag gooien. Als überhaupt al!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten