zondag 20 september 2015

Blauwer

 Moe, bezweet, van het Roemeens gekwebbel tuterende oren, vuil en vooral plakkerig van de kruin t/m de schoenen. Maar de score staat op iets van 13 á 1400 kilo pruimen. Ruim teveel dus, maar dat was voorzien en daar is -in principe, want hier weet je het nooit zeker- een koper voor. Twee dagen werk. Betere organisatie vandaag. Ontspannener gewerkt en korter, maar wel iets meer gedaan dan gisteren. Morgen zien, dat ik mijn kubeke meter gevuld krijg. Het deel van gisteren is er al ongevraagd in terecht gekomen. Zie je maar waar 's mens prioriteiten liggen. Drank verspillen is iets wat absoluut niet kan, zelfs niet als het nog pas sap is, maar wel wegloopt!

 Nog een halve dag werk en dan kunnen mijn kleren, mijn compleet verpestte kleren (Al eens met verse vruchtensappen gewerkt??) in de wasmachine. Gelukkig zie het op T-shirtzwart en spijkerbroekblauw (donker) niet zo erg. Zou nog proppen en 'kraken' kunnen worden, want als ik mijn spijkerbroek uittrek zou het best wel eens kunnen, dat ie zelfstandig blijft staan. Misschien vandaag nog niet maar na morgen zeker.

 Het blijft een beetje belachelijk, maar dat heeft alles met de desbetreffende kaders te maken. Iedereen sjouwt hier momenteel met tonnen voor pruimen, tonnen vol pruimen, tonnen met tonnen pruimen. Het is een goed jaar en iedereen is opgetogen en druk. Er is gisteren zelfs een dode gevallen in het dorp, waar wij onze pruimen hebben lopen rapen, vanwege een grensverschil .... een discussie over één pruimenboom en wie daar nou de eigenaar van was. Eén boom, in het ideale geval iets van 100-120 kilo pruimen. Het is maar net, waar je waarde aan hecht ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten