dinsdag 10 december 2013

Voorschot

 "December (31)" heeft wel iets verwarrends op de tiende. Het versterkt de rare neiging, die deze maand toch al moeilijk te onderdrukken is, namelijk om vooruit maar vooral toch terug te blikken op wat in de afgelopen maanden allemaal wel en niet gebeurd is. Je zou dat net zo goed in juli kunnen doen. Het hoeft tenslotte niet persé met glühwein of warme chocola. Een frisse, droge witte is misschien wel minstens zo inspirerend. En een jaar blijft een jaar, ongeacht waar je de hakken in het zand zet en achterom kijkt.

 Mijn persoonlijk Oud/Nieuw begin november is zonder vuurwerk voorbijgegaan. Dingen normaliseren, dat was al zo (is altijd zo geweest) maar dat geldt zeker voor het afgelopen jaar. Nog meer kringetjes zijn gesloten of beter gesloten dan voordien, zelfs die kringetjes, waarvan het sluiten ik me had willen besparen. Of ik nu werkelijk terug bij "Af" ben, terug bij het enige, echte, concrete en niet te missen "Af" ben aangekomen, weet ik natuurlijk pas straks, volgend jaar of later. Maar als de schijn niet bedriegt, zou het wel eens het geval kunnen zijn.

 Dan hoef er vanaf hier/nu zo ongeveer niks meer hersteld, ingehaald, verwerkt of bijgesteld te worden. Einde van verklaringen, accepteren, begrip en helaas ook een punt achter alle smoezen. Ik zal ze missen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten