zondag 1 december 2013

Reflectie

 Het heeft er alle schijn van, dat de toon is gezet voor deze maand. Wordt een filosofisch maandje. Volgens mij niet de eerste keer, zo aan het eind van het jaar. Maak de borst(en) maar nat. Het Gesint-en-pieter dit jaar overgeslagen. Geen inzichten in rijmvorm, noch steken onder de waterlijn in strakke schema's. Bespaar mijn energie voor het eind van de maand.

 In de afgelopen weken is een onmiskenbare drang ten tonele verschenen om de Kerst en het nahobbelende Oud- en Nieuw in volle kitscherige glorie aan den lijve te her-ondervinden. Lang geleden maar vast niet verleerd. Kerstbomen, ballen, linten, snoep, kribbe, kerstmarkten, kaarsen, lampjes, lichtjes, cadeau's, glühwein, Lebkuchen, schranspartijen, lekkere drankjes, taarten, koekjes en bonbons. Ik ga me helemaal onderdompelen.

  Graag op Kerstavond een halve meter sneeuw. Absoluut niet eerder, want dan weet ik waar de feestdagen verzanden of beter versneeuwen. Namelijk ergens in een nest langs de autosnelweg. Dus graag ff opletten en meewerken. En .... o ja, dat filosofische tintje niet vergeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten