woensdag 18 december 2013

Gehaktdag

 Het houdt nog steeds niet over. Kan me qua tekstproduktie echter wel een dipje veroorloven, dacht ik zo. Voor de rest geldt dat wat minder. En natuurlijk kan het altijd meer, maar meneer is bezig en houdt zich dus aan zijn afspraken. Waarom dan zeuren?

 Tja, behalve dat zeuren, zeiken en mopperen de smeerolie van het bestaan is, moeten we ook bij de les blijven en niet gezapig wegzakken of in tevredenheid achteroverleunen. Beetje kietelen, beetje irriteren kan geen kwaad zolang het uit de buurt van klagen blijft. En dat doet het volgens mij. Dus vandaag verder met waar we gisteren al mee bezig waren, en de dag ervoor idem, en ook vorige week en nog langer geleden ook.

 Ter voorkoming van verveling gooien we nog wat extra draadjes uit en proberen met alles een beetje de draak te steken, al weet niet iedereen dat te waarderen. Tussen potentiële kopers zitten toch altijd weer van die types, die denken, dat hun interesse hen rechten oplevert. Het aan hen is om te kikken en aan mij om à la minute in de houding te springen en alle laden der dienstbaarheid op te trekken. 'Tuurlijk, vragen staat vrij maar dat geldt ook voor het antwoorden. Een feit dat vraagstellers bijna standaard uit het oog verliezen. Ik doe daarbij zelfs moeite om me aan het niveau aan te passen. Hoe dommer de vraag, hoe dommer het antwoord ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten