maandag 30 december 2013

Afsluiting

 Is dit het moment ervoor? Een dag te vroeg, dat is zo. Maar morgen zit ik in de aanloop naar het einde van het jaar te tafelen. Uiteindelijk gaat het om het glas champagne rondom de klok van twaalven. Maar hoe was het ook weer? De weg er naar toe is belangrijker, dan het te bereiken doel. Dat is de enige legitimiteit van de aan het glas champagne voorafgaande gangen. Hoeveel dat er gaan worden, is me nu nieteens duidelijk. We zien morgen wel, als we de smaak ergens in de keuken te pakken krijgen.

 Voor de score van het jaar zal het geen verschil maken of ik die 149 euro en centen om weet te vormen tot een riedel culinaire prestaties of niet. Kijkend naar de voorafgaande jaren heb ik de neiging het jaar hoog te waarderen. Met het oog op de mogelijkheden in de jaren, die er aan komen rollen, is het echter stukken slimmer om de boel niet te overtrekken. Hoewel ik niet in God geloof (10) en meesters me nooit hebben weten te overtuigen (9), hou ik het voorlopig op een 8+. Dat bederft het uitzicht op meer niet en zet tegelijkertijd de jaren sinds 2006/7 in een terechte schaduw.

 Dit jaar, en nog laat ook, is de bal eindelijk onophoudelijk gaan rollen. Het hikt, krast en geeft bij tijd en wijle nog steeds een kaugumachtiggevoel qua vooruitgang, maar het stopt niet meer en blijft bewegen. Voorwaarts bewegen vanuit een inherente dynamiek!! De demonen zijn grotendeels terug in hun fles(sen), het geloof in eigen kunnen krabbelt verbaasd op en ergens is dat ooooooooo zo belangrijke perspectief weer mijn leven binnen geslopen. Eindelijk!! Meer kan ik er niet van maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten