dinsdag 31 december 2013

Smakelijk!

 De allerlaatsten van de laatste loodjes ... De Roemeense kippesoep met griesnoedels en prei pruttelt, de Foie gras ligt van de koelkast te bekomen en wacht geduldig op de klassieke confit d'onions, de witlofbegeleiding voor de St. Jacques's is klaar, de ragout van het hert wacht poppelend op de sauté van cantharellen, de reebout wordt kantje en moet nog een paar uur, de broccoli is pureeklaar, kaas wordt iets van marsepeinijs met rozemarijn en geitenkaas, dan komen de toetjes van de traiteur, sorry ik bedoel natuurlijk Chocolatier en ook de bonbons heb ik afgekocht. Volgend jaar beter.

 Een Pouilly Fumé, Saint Véran, Pinot Gris, Gevrey Chambertin 2002, Pauillac 1997, Sauternes 2e Grand Cru 2008, Amangnac uit 1967 en natuurlijk tot slot de Champagne, een millésime van Drappier uit 2004 verzorgen de ondersteuning van het doorspoelen van de gangen en de laatste restjes van dit jaar. Klinkt natuurlijk vele malen oneerbiediger dan bedoeld, maar ik heb nu geen zin in folderteksten.

 De kaarsen zijn aangestoken. De tafel ontbeert nog het gedek, maar dan kan het feest der zinnen beginnen aan de afsluiting van dit in het geheel bepaald niet beroerde jaar. Het enige, en niet bepaald kleine smetje op dit jaar is de niet-gerealiseerde verkoop. Maar zoals er vandaag een morgen is, is er morgen weer een nieuw jaar en een echt nieuwjaar ook nog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten