zondag 29 december 2013

Ontkoppelen

 Als het hoofd ff gescheiden zou kunnen worden van de rest, dan zou het misschien best nog een aangename middag kunnen worden. Subtiel dan wel te verstaan. Terug plaatsbaar zonder nadelige gevolgen. Gewoon ff aan de kant leggen, desnoods in de watten en dan een tijdelijke vervanging voor de met het afkoppelen verloren gegane functies als kijken, ruiken, proeven.  Botweg zonder kop de middag induiken, klinkt me een beetje te kippig. Ik wil wel wat meer kunnen doen, dan rondjes rennen tot mijn tank leeg is.

 Best belangrijk, zo'n hoofd. Maar soortgelijks denk ik ook, als voor mijn gevoel de rug toe is aan een paar nieuwe onderdelen of de benenwagen voor geen meter meer vooruit te branden is. Het moeten werken naar wens èn op de gewenste momenten. Eigenlijk heeft een lijf geen leven of maximaal het bestaan van een slaaf. Zou ik mijn eigen lijf zijn, zou ik er bij tijd en wijle geheel de brui aan geven. Zo van ... Bekijk het ff! Doeeiii. Wil je uit bed, verdomd het lijf op te staan. Heb je trek in iets pappillenprikkelends gooit de afdeling spijsvertering de boel op slot. Grijp je naar een leuk boek, geniet het gezichtsvermogen een korte vakantie.

 Het klinkt me raar bekend in de oren, maar zo werkt dat dus niet, als het zo zou werken. Ik ga mijn lijf tegemoet treden. Een goeie bak soep, misschien nog een krant maar dan mag het zooitje weer plat. Voorlopig is het toch (af)wachten geblazen en dat kan uitstekend onder een paar goeie dekbedden met kruik en dampende borrel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten