woensdag 4 december 2013

Doedag

 We gaan het vandaag compleet, helemaal anders doen. Geen gelul, gewoon aan den slag. Dat lullen doen we dan in de avond of niet. Het zg. achteraf-lullen. Niet mijn hobby, zoals ik bekend veronderstel, maar regels maak je voor de uitzonderingen, de krenten in de grijze drab.

 Het zonnetje is al uit de veren en ik ben gevolgd. Ietsje minder shiny, maar ruim voldoende. Overdrijven is tenslotte ook een vak. Vak = werk en aan werk heb ik het bekende broertje dood. Nu we het toch over mijn broer hebben .... Ach nee, laat ook maar. Het is te koud om was op te hangen en wat is d'r de zin van als het textiel nog vuil is ook?

 Beter vegen, ruimen, maaien, hakken, branden. Kon dat ook maar met de rotte vlekken in je verleden. Zuiverende vlammen, reinigend vuur. Zou verfrissend werken, ik ben er volkomen van overtuigd. Helaas is overdrachtelijk terugkeren op je schreden al nauwelijks mogelijk, laat staan de tijd terugdraaien ..... Heelal krakend en piepend tot stilstand brengen, dan laten krimpen en linksom laten draaien, al die oudjes aan een verjongingskuur onderwerpen en de weerbarstige jeugd via de baarmoeder terug in het niets laten verdwijnen. Als je er zo over nadenkt, wordt het idee met de seconde aantrekkelijker. Maar ja, gaat vast weer niet vanzelf en werken ...... daar heb ik het net al over gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten