dinsdag 24 december 2013

Hollen

 De swing uit bed verdiende geen schoonheidprijs voor de snelheid, daarvoor was het de hele verdere dag strak doorwerken om kerstavond tenminste zonder wroeging op mijn reet te kunnen zitten. De honden moesten opgehaald, alle boodschappen moesten nog gedaan en ergens tussendoor moest ik mijn deel van het hert nog ophalen en dat deels weer verder verdelen.

 Het ophalen van de honden en hert was redelijk snel geregeld. Bij de boodschappen daarentegen leek het een beetje alsof ik terechtgekomen was in een meute, die de laatste kans had gekregen de voorraadskasten te vullen voor de rest van hun leven. Mens, mens, meestal mijd ik die laatste dag(en) of loop relaxt door de massa opzoek naar enkele aparte zaken. Nu moest alles nog en bijna laat je je dan meeslapen door de idioterie van de anderen. Prompt waren natuurlijk de nodige zaken van mijn, in allerijl samengestelde lijst niet (meer) verkrijgbaar. Gelukkig ben ik nergens zo flexibel als bij het koken. Had al alternatieven bij de hand en schakelde waarnodig door naar improvisatie.

 Stomgenoeg bleek bij het zoeken naar de laatste ingrediënten, dat de Grandes Surfaces vele malen drukker en daardoor slechter gevuld waren dan de meer lokale superkruideniers. Volgende week aan denken als we alles nog eens dik overdoen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten