zaterdag 21 december 2013

Gaten

 Een prachtige dag. Een prachtige stad. Een prachtige tijd van het jaar. Massa's prachtige winkels en ook nog een paar min of meer concrete wensen, die je bij het struinen door al de verleidingen enig houvast weten te bieden.

 Veel te vroeg in de benen. Dat was me al eens eerder opgevallen hier ter plekke. Voor elf uur verdwalen weinig mensen richting het centrum. Tijd genoeg dus voor een ontbijt buiten de hotelpoorten. Ff niet het zoveelste ontbijtbuffet maar vooral een goede kop koffie, een echte croissant van een bakker (kun je daar nog op vertrouwen??), verse Jus, perfect stokboord en fatsoenlijk beleg zonder overbodige groentenfranjes. Daarna kon de tocht beginnen.

 De Flamenco-winkel was met onbestemd nieuw adres vertrokken, de bio-winkels wisten qua kleding niet te verleiden en de kerstmarkt had last van een hoop déja-vù's. Inmiddels begonnen wel de straten lekker te vullen. Ineens was het vervangen van mijn jas het hete hangijzer geworden en werd winkelrek na winkelrek doorzocht. Helaas was het winterseizoen winkeltechnisch al voorbij. De ene keer dat er iets mogelijk acceptabels op een haakje hing, was de gewenste maat niet meer voorradig. Nou, dan niet.

 Hop, richting de keukenapparatuur. Een uurtje staan kwijlen voor de koffiemachines van het merk Jura maar na een jaar vertraging met een ijsmachine onder de arm de winkel uit gelopen. Nou ja, het was meer slepen in beide armen en gelukkig liggen de rue Lorraine-d'Alsace en het Capitole niet zover uit elkaar.

 Die avond het weekend in een biologische restaurant afgesloten. Je moet tenslotte voor nieuwe indrukken openstaan. Niet dan? Iedere vergelijking met de avond ervoor liep bijvoorbaat mank, maar zowel de inrichting, de service en zelfs de verzorging van het eten had in de verste verte niks met grijze wollen sokken te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten