zaterdag 21 december 2013

Sterren

 Wat een onbeschrijfelijk geluk was het vanavond. Tegen achten de deur uitgegaan en 15 minuten later netjes ter plekke geweest, ware het niet, dat de oriëntatie zoek raakte in de digitale weergave van de werkelijkheid. Maar het heeft de pret niet weten te drukken. Het is nu ruim na eenen en eigenlijk had ik best wel een beetje schommelend terug willen zwalken naar het hotel, maar ook netjes recht alhoewel niet nuchter, doet dat verder geen afbreuk aan de avond.

 De entrée in het restaurant ... Een villa met de tafels verspreid over de diverse kamers op de begane grond en eerste verdieping. Een warme ontvangst zonder, dat ze je ook maar kennen, of joviaal in de fout schieten. De rust om plaats te nemen en de verdere entourage op je in te laten werken, was niks waar je om moest vragen. Bloemen, licht, stoelen alles was zorgvuldig uitgekozen en op elkaar afgestemd ..... en die zorgvuldige afstemming keerde de verdere rest van de avond terug in de gerechten, die we geserveerd kregen.

 Zeeëgels, kikkerbillen, iets met vis, st. Jacques, lam, kaas overgeslagen, twee desserts met resp. fruit en chocolat. Alles rijkelijk opgepept met truffels muv de nagerechten. Klinkt oneerbiedig, is niet zo bedoeld. Het paste, vulde aan en functioneerde bovendien als een smaakdraad door het menu Degustation heen. Heel saai en verstandig met de koffie niet aan de digèstives begonnen. Incl. de champagne bij binnenkomst was de score al 7 verschillende wijnen. Hier worden de sterren van de hemel gekookt zonder overbodig theater maar wel met sier. Dat deed deugd. Hij heeft de zijnen verdiend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten