woensdag 4 december 2013

Feesten

 Een Pommard, en natuurlijk uit 2009 is de enig juiste keuze voor het moment van de dag van vandaag. Klus geklaard. Het volgende record gescoord. De, nee, een gifbeker tot en met de laatste druppel geleegd. Daar mag wel wat tegenover staan, lijkt me zo. Trouwens, bij afwijkende mening, maak ik het wel zelf uit. Heb dat gedaan en dus ... precies, de Pommard, waar we het al over gehad hebben.

 2009. Een hopeloos jaar, maar duidelijk niet voor de Pommard, tenminste niet die, die in mijn glas zit. Puik wijntje. Uitstekende begeleider voor de straks geplande runderstoofschotel, al zijn er natuurlijk ook andere keuzes mogelijk. Niet qua wijn natuurlijk, zeker niet vandaag, maar wel qua gerecht. Wild gevogelte of een mooie karbonade van een echt varken, niet die roze stripfiguurtjes, die per tienduizenden in Europa van stal naar supermarkt worden gejaagd. Mensen hou toch op met die kiloknallers. Zie je eigen leven beperkt tot een jaar of twaalf, individualiteit geëlimineerd en obesitas verheven tot hemels ideaal .... Eet aardappels of zo, als dat alles is wat je wilt. Maar dat terzijde.

 Echt rund, echt varken, echt vlees en echte groente verdient een dijk van een wijn. En dan heb ik het niet eens over de rest van vandaag, die enige extra aandacht ruim verdiend heeft. Ik laat alles samenvloeien vandaag. Jammer, dat ik vooraf aan het maal niet masserend schoon geschrobd kan worden in een daarvoor speciaal ontworpen sauna-, bad- en douchegelegenheid met goed geschoold en nog beter getraind personeel. Het leven blijft behelpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten