dinsdag 31 december 2013

Onzin

 Hoe hard de simpele medeling van het ongeluk d'r gisteren ook ff inhakte, zo mateloos kan ik me ergeren aan een kop in de Volkskrant van vandaag: "Manager: Familie Schumacher maakt zware tijden door." Is dat nou nieuws? Zo ja, van welk (gebrek aan ) niveau dan?

 Als de familie aan het feesten was geslagen of vandaag weer gezellig off-piste was gaan skiën, dan had het jounaille daar wat mij betreft wel wat woorden aan mogen vuil maken. Maar wat is de zin van het neerpennen van het meest vanzelfsprekende?? Ze hadden ook kunnen schrijven dat mevr. Schumacher vanmorgen haar koffie iets bitterder vond smaken dan anders. Of dat de familie ernstige gezichten toont, of weet ik wat voor banale nonsens, waar je geen gram empathie of een fractie van een hersencel voor nodig hebt, om het zelf te bedenken, mocht je daar al behoefte aan hebben.

 Gelukkig werd de kop even later vervangen door: "Manager: Vrouw en kinderen Schumacher in shock." Nu gaat dat weer in een andere richting fout, maar laat maar zitten. Dat is het algemene verschijnsel van begripserosie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten