dinsdag 20 oktober 2020

Werkelijk?

 Broodje aap of een verfijnde reprise van de holocast? Soms stuit je op zaken, die je nauwelijks kunt geloven. Naar het schijnt, en het zijn niet de eerste de besten die aan de bel trekken, worden in China naast criminelen mensen van een bepaalde geloofsovertuiging (Falun Gong, een of andere Boeddistische richting waarin mensen een hoop mediteren en erg gezond leven) onder controle en als gevangenen achter de hand gehouden voor onvrijwillige orgaandonaties. Mensen worden hiervoor zelfs om het leven gebracht. Staatsgestuurde moorden.

 Je krijgt het niet bedacht. China is op een hoop terreinen (Tibet, Mongolië, Oeigoeren, digitaal gestuurde volledige sociale controle, etc.) niet lekker bezig, maar dit, als het waar is, gaat toch vele stappen verder. Lijkt me een onderwerp dat het vele malen meer waard is om energie in te steken dan BLM en aanverwante flauwekul.

 Vrg is natuurlijk of de Chinese overheid een boodschap heeft aan wereldwijde protesten. Behalve ontkenning en inmenging in binnenlandse aangelegenheden zitten de Chinese bedrijven en in feite zijn dat allemaal staatsbedrijven of door de staat getolereerde bedrijven zo diep overal in, neem alleen zoiets als de nwe zijderoute, de haven van Piraeus maar meer in z'n algemeen Europa (vooral het oosten), dat ze nog een heel stuk vervelender zouden kunnen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten