zondag 4 oktober 2020

Afslag

 De gisteren opgedoken 'Wat-als'-vrg is in mijn hoofd blijven zitten. In het recente verleden zijn wel een paar momenten aan te wijzen, maar ik vroeg me meer af waar zo'n moment het eerst ten tonele is verschenen. Ergens na mijn tiende dan. Daarvoor heb ik geen actieve herinneringen en moet ik het doen met verhalen van anderen en de fotoalbums van moeders.

 Als ik dan de stof wegblaas en links en rechts wat overbodige geheugenbelasting aan de kant schuif kom ik uit in de zesde klas van de Lagere School en een klasgenote die mijn hoofd op hol bracht. Niet de leeftijd om daar direct toekomstverwachtingen op te bouwen maar het speelde een paar jaar door en bij doortastender optreden hadden die toekomstverwachtingen er misschien wel ingezeten. 

 Nadat Den Uyl de voor de handliggende weg naar de Mijnbouwschool gelukkig had afgesneden was het ws Wageningen geworden ipv Utrecht. Iets met landbouw ipv de opstap naar 'Nooit meer slapen' van Hermans. Dan was ik zeer ws boer geworden en had in de afgelopen decennia een overlevingsstrijd moet leveren met de ruimtehonger van de snel dichtgroeiende Oostelijke Mijnstreek.

 De boerderij staat er nog steeds. Ietwat verloren. Ze is jaren geleden opgekocht en verbouwd tot een complex van meerdere poepdure appartementen. De plek heeft iets landelijks behouden ingeklemd door wegen en woningen. Misplaatst zou je het kunnen noemen. Zoals je soms plaatjes ziet van een oude, ééngezinswoning met tuintje omgeven door wolkenkrabbers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten