zondag 11 oktober 2020

Onevenredig

  Net twee uur bezig geweest met het opruimen van de zooi van gisteren, wat gisteren door onvoorziene omstandigheden niet is gelukt voor de avond viel, en de voorbereidingen voor vanmiddag, Straks een half uurtje persen en weer een klein uur bezig met schoonmaken en opruimen. De verhoudingen kloppen niet echt. En dat blijft niet bepaald tot wijnmaken beperkt.
 
 In feite ken ik maar één handeling waar dat niet voor geldt en dat is de mise en place bij het koken. Maar als je dat dan weer ziet in het kader van het koken, zijn we terug bij 'af', Dat neemt namelijk meer en vaak veel meer tijd in beslag dan het koken zelf. Nu kun je wel gaan sputteren en zeggen dat de spade pakken en achteraf schoonmaken minder tijd kost dan een hele dag spitten. Dat klopt. Maar als je het spitten afzet tegen zaaien en oogsten, is de verhouding weer zo scheef als maar wat.

 Maar niet zeuren. We duwen ons door de dag heen, Sissi heeft net weer een rondje tuin gedaan en ligt inmiddels weer te slapen. Ditmaal in de zon. Jaloers. Ik ben jaloers. Had gedacht dat ik het niet in me had.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten