zaterdag 31 oktober 2020

Dubbelop

 Zwarte peperkorrels als ingrediënt voor het inmaken van ardei iute, scherpe pepers. Rare jongens die Roemenen.of eigenlijk meiden. Mannen hebben niks in een Roemeense keuken te zoeken. Dat is het territorium van de vrouw. Ongetwijfeld soms tegen wil en dank maar er zijn ook de nodige echte 'mama's', zeker op het internet. Maar die zwarte peperkorrels snap ik niet.

 In wat ze hier 'muraturi' noemen, het inmaken met azijn. Gaat in feite steeds hetzelfde aan kruiden in. Mosterdzaad, zwarte peperkorrels, marar (dille volgens mij), laurier, lavas (vers) en soms knoflook, wortels en mierikswortel. En natuurlijk zout en suiker. Bij augurken snap ik dan die zwarte peperkorrels wel, maar bij pepers, die ook zo al je bek uitbranden, ontgaat het me. Ik heb ze dan ook gevoeglijk achterwege gelaten. Eigenlijk had ik het bij één pot wel moeten doen. Had ik een eventueel verschil misschien kunnen ontdekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten