woensdag 28 oktober 2020

Herontsoepeld

 Mij is het ontgaan, maar vanmiddag bleek in Sibiu, dat de horecaregels ivm C-19 zijn aangescherpt. Restaurants zijn binnen weer verboden terrein, tenzij je iets wilt afhalen. Dat waren we niet van plan en buiten zitten was het qua weer èn plek ook niet. Jammer maar helaas voor Mariana dus. Geen idee ook of het een landelijke of regionale aanscherping betreft. Om nou ingepakt op een terras zg te gaan genieten van een maaltijd, dan moet het toch minstens sneeuwen, anders zijn er goedkopere manieren om ziek te worden.

 Snelle inkoopdag. Relatief laat vertrokken en in feite op einde van lunchtijd alles geregeld waarvoor we gingen muv de lunch zelf. Een 1-2'tje Hornbach - Auchun en weg uit de Covidbrandhaard naar het Transylvaanse platteland, waar de mensen een mondkapje omdoen, als ze in het veld aan de slag gaan ... Koelkasten weer gevuld. Hondenvoer voor 60% geregeld en nog wat ditjes en datjes.

 Misschien wordt de inkoopverdeling binnenkort wel Coves-Agnita-Sibiu. Eén van beide winkeltjes heeft de toonbank vaarwel gezegd, een grote ruimte betrokken en nu mag je jezelf bedienen. Ik ben benieuwd naar het aanbod. Prijzen zullen onevenredig onaantrekkelijk blijven, maar gemak is ook wat waard. Zo ben ik ook benieuw wat terecht komt van het gerucht, dat Lidl een filiaal zou openen in Agnita. Hoe meer keuze, hoe meer vreugd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten