dinsdag 13 oktober 2020

Aandachtig

 De aardbeien zijn rijkelijk begoten. Had wat minder gemogen met het oog op de tuinactiviteiten in de wachtrij. Zelf gedaan wat ik me had voorgenomen met dien verstande, dat ik bonen heb gedopt ipv van druiven ontsteeld. Zelfs de tijd gevonden om ietsje meer aandacht zowel aan lunch als avondmaaltijd te besteden dan de afgelopen dagen het geval is geweest.

 D'r moeten bij beide wat kilo's verdwijnen, bij de een wat meer dan bij de ander, en dan is instantvoer niet het meest aan te bevelen alternatief. Makkelijk, maar dat is in de ruimste zin van het woord sowieso ws de oorzaak van het overschot aan kilo's. Net begonnen is het nog zoeken naar waar de schoen precies wringt om met de minste aanpassingen het grootste effect te bereiken.
 
 Het is niet zo moeilijk om de drie-eenheid eten-drinken-bewegen dusdanig af te knijpen dan wel op te voeren, dat de ene kilo na de andere het loodje moet leggen. De werkelijke uitdaging zit 'm in het voor elkaar krijgen op zo'n manier, dat je het ook vol kunt houden als de noodzaak minder gewichtig is geworden. In feite een nw normaal creëren.

 We zoeken. Nog meer groenten dan we al verorberen kan nauwelijks meer. Iets met fruit als maaltijd? Voor minder vlees geldt in feite hetzelfde verhaal. De alcohol moet het al tijden ontgelden. Wat in feite overblijft is de hometrainer. Wandelen is leuk bedacht maar weersafhankelijk en erg tijdsintensief. En op de fiets springen IRL is met de winter voor de deur alles behalve een aantrekkelijk idee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten