maandag 12 oktober 2020

Meerwerk

 Geen tijd meer om met spitten te beginnen. Nog wat kleine klusjes en de dag is voorbij. Had verwacht verder te komen. Het beoogde perceeltje leek al voor het grootste deel schoon, maar dat viel tegen bij nadere beschouwing. Gelukkig vlotte het met mezelf beter naarmate de dag vorderde. Ik begin te vrezen voor Mariana's tulpen. Ze zullen wel in de grond terecht komen maar ws niet op de voorbestemde plek. Mijn hele zorgvuldig uitgedokterde schema loopt straks in het honderd.
 
  Morgen weer nattigheid en, hoewel minder blijft dat eens in de zoveel dagen t/m iedere dag voorbij komen de rest van de mnd. Het wordt kortom modderploegen of ik wil of niet. Helaas, maar wat doe je er aan? De tuin overkappen? Ik denk niet, dat dat de oplossing is. De nattigheid in de tuin komt door een te hoge grondwaterstand. Iets wat lokaal nogal kan wisselen en in onze tuin een probleem is.

 Beide 'exoten' in de tuin dit jaar zijn geen succes gebleken. Zowel de aardpeer als de artisjok nemen veel teveel plaats in beslag. Je zou een soort rand/border om de tuin moeten hebben van iets van 80 cm en dan zou ik de aardpeer volgend jaar alsnog in een speciekuip zetten. De artisjok mag laten zien, dat de plant de Transylvaanse winter overleeft. Zo niet, dan is ie opgeruimd. Zo ja, dan moet ik een betere plek er voor zien te vinden. De aardpeer moet ik goed opgraven, wil ik volgend jaar niet meerdere exemplaren hebben op dezelfde plek. Deze week de 'vruchten' klaarmaken en zien of het überhaupt de moeite van het voortzetten waard is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten